Francia manikűr
2013.05.23. 15:21
Francia manikűr
Úgy, ahogy általában a divatban, a körmök formázásában és színezésében is csak a változatosság az örök. Ennek ellenére, a 20-as években indult francia manikűr még mindig hódít, mely a kéz körmének egyik legszebb kezelési módja a maga visszafogottságával és természetes szépségével. Ezt a típusú manikűrt divattervezők hívták életre azzal a céllal, hogy a modellek körme minden ruhához jól illeszkedjen. A körmöket úgy lakkozták, hogy színük a természetes körömszínnel harmonizáljon, vagy egyszerűen színtelen, ill. rózsaszín lakkot használtak, majd a körmök végeit hófehérre lakkozták. Először a hírességek körében vált népszerűvé, később a szalonokban is, napjainkban pedig már bárki otthon is elkészítheti.Elkészítése ugyan kissé időigényesebb, mint a hagyományos körömápolásé, de számos előnyös tulajdonsága miatt, kijelenthetjük, hogy megéri ráfordítani az időt.
Francia manikűr otthon
1. Sablon nélkül
Fontos, hogy a lakkok jó minőségűek legyenek, és törekedj az egyszerűségre. Magyarán semmi szükség a sablonokra és matricákra, melyek csak megnehezítik a műveletet és elkenik a festéket.Szükséged lesz egy alapozó lakkra, egy testszínűre és egy fehérre, valamint türelemre. A körmeid formázd a kívánt hosszúságúra, illetve vágd egy picit rövidebbre. Ha reszelőt használsz, akkor várj fél napot, hogy minden egyenetlenség eltűnjön a körmeid végéről. Francia manikűrhöz illik az ovális és a sarkos-szögletes forma is, a túl csúcsos azonban nem. Mielőtt a festésnek nekikezdesz, távolíts el minden maradék lakkot, ami a körmeiden van esetleg. Vidd fel az alapozó lakkot a körömre, és hagyd megszáradni. Ezután jöhetnek a fehér végek, ami a legnehezebb az egész műveletben. A titok abban rejlik, hogy nem azt a kezedet mozgatod, amiben az ecset van.Tedd le a kezed egy szilárd lapra, semmi esetre se a lábad legyen a biztos pont alattuk. Tartsd közvetlenül a körmöd fölé az ecsetet, és óvatosan mozgasd jobbról balra, de csak egyszer. Ezzel a technikával biztosabban húzhatod meg a fehér vonalat. Tégy így mindegyik körömmel, majd hagyd őket megszáradni. Végül vigyél rá halványrózsaszín vagy bézs réteget, ha szükséges, két rétegben.
2. Sablonnal
Lépésenként:
1.)Készítsd elő a körmeidet
Körömlakk lemosóval távolíts el minden korábbi lakkot. Utána használj körömágybőr-eltávolító krémet vagy zselét, mely finoman felpuhítja a körömágyat. Ezután egy puha, radíros végű szerkezettel told vissza a felesleges, elszáradt körömágybőrt. (Ne használj ollót vagy hámkéseket, mert ezekkel könnyen megsértheted az érzékeny bőrt.) Használj mandulaolajat! Kend be ezzel a kezed, majd pedig 15 percig tekerd be egy előmelegített törülközőbe. A felesleges hámréteg eztuán könnyen ledörzsölhető.
2.)Körmeid formázása, reszelése, vágása
Reszeld oválisra vagy kocka alakúra, amelyik tetszik, de lehetőleg puha, aprószemcsés reszelőt használj.
3.)Körmeid alapozása
Vigyél fel egy alapozó réteget minden körmödre, mely lényegében megfelelő alapot nyújt a következő réteg felviteléhez. Hagyd megszáradni. Sok fajta alapozóréteg van, a legjobb, ha olyat választasz, ami ásványokkal és vitaminokkal táplálja a körmeidet.
4.)A körömvégek fehérre festése
Használj sablont, mely abban segít, hogy biztosan egyenes vonalat húzzál. Várd meg türelmesen, amíg a fehér festék megszárad, majd pedig óvatosan távolítsd el a sablont a körmeidről.
5.)Körmeid lefestése natúr színő lakkal
Rózsás vagy bézs színű árnyalattal lakkozd ki egyenként a körmeidet, majd pedig hagyd őket megszáradni. Ha extra csillogásra vágysz, vagy azt szeretnéd, hogy munkád eredménye legalább egy hétig tartson, vigyél fel egy végső átlátszó réteget. Erre használj fényes védőlakkot, mely bármely dorgériában kapható. Hagyd ismét száradni, és főleg megkeményedni legalább 10 percet, hogy végeredményül ragyogóan szép, ápolt körmöket kapj!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.